Bij de productie van kaas ontstaat er wei, een bijproduct dat ontstaat na het stremmen van melk. Deze vloeistof bevat waardevolle componenten zoals stofwrongel, mineralen en wei-eiwitten. Hoewel wei vroeger vooral als diervoeding werd gezien, herkennen moderne kaasfabrikanten de waarde ervan.
De uitdaging voor veel kaasfabrikanten is het efficiënt scheiden van de vaste en vloeibare componenten van wei. Traditioneel bestaat wei voor ongeveer 90% uit water, wat het transport ervan inefficiënt maakt. Dankzij moderne technologieën zoals voorfiltratie, vetcentrifuge, pasteurisatie en omgekeerde osmose, wordt het watergehalte verminderd. Samen met deze moderne technologieën zorgt de wei zeefmachine voor een efficiënt transport van wei.
De wei zeefmachine biedt diverse voordelen:
Naast wei behandeling is de wei zeefmachine ook uitermate geschikt voor het filtreren van diverse andere producten. U kunt het zeeffilter gebruiken voor:
Met meer dan 500 installaties door heel Europa, hebben AMKCO Europe BV en BÈTA industrie een bewezen staat van dienst in de melkindustrie. Ze bieden niet alleen topkwaliteit wei zeefmachines, maar ook uitstekende service en onderhoud. De BÈTA wei trilzeven, geproduceerd door AMKCO Europe, zijn modulair ontworpen om te voldoen aan de HACCP-normen en specifieke klantwensen.
Met snelle levertijden en uitstekende klantenservice zijn ze de go-to keuze voor elke kaas-/zuivelfabrikant. Voor meer informatie en mogelijkheden van de wei zeefmachine voor uw proces, neem contact op via +31 79 341 55 18 of klik op de onderstaande button!
Neem contact op